Oletko Tuotetietomestari 2024?

Viime vuonna palkittiin ensimmäiset Tuotetietomestarit. Tuotetoimittajana palkittiin Pia Eriksson Sika Finland ja Tuotetiedon hyödyntäjänä YIT Oyj. Julkaisemme nyt vuoden 2024 kriteerit Tuotetietomestarien valitsemiseksi, jotta voit tehdä kaikkesi kilpailun eteen.

Tuotetoimittajan valintakriteerit

Kriteereitä miettiessämme halusimme varmistaa, että kaikki tuotetoimittajat voivat tasaväkisesti kilpailla paremmuudesta. Tämän myötä valinnassa ei vaikuta tuotemäärä tai se mitä tuotteita teillä on. Lisäksi kriteereiksi on valittu sellaisen arvot ja dokumentit, jotka tasaväkisesti voivat löytyä mistä tahansa tuotteesta.

Valintakriteerit ovat seuraavat:

Tietokentät:

Pitkä tuotenimi, Tuotemerkki, Yleisnimi, Tuotekuvaus, Talo 2000-luokka, GTIN- tai Tuotekoodi, alkuperämaa, Materiaalin kierrätys (jätelaji) ja Materiaalin kierrätysohje

Dokumentit:

Kuva ja asennus-, käyttö- tai huolto-ohje.

Tarkasteltava asia on siis prosentti, kuinka monella tuotteelta löytyy edellä mainitut tietokentät ja dokumentit. Tasatilanteessa verrataan lisäksi ympäristötietoja, jotka ovat kierrätettävyystiedot, EPD:t ja/tai SYKE id:t.

Suosittelen vahvasti, että kyseisten niin sanottujen perustietokenttien lisäksi varmistat, että teidän tuotteistanne on meillä saatavissa kaikki mahdollinen tieto. Se on nimittäin vahvasti teidän oma etunne mukaista, koska Tuotetiedon kautta tietojamme hyödyntää monet eri tahot, joilla kaikilla on erilaiset tietotarpeet. Esimerkiksi Rakennusliikkeitä ja suunnittelijoita kiinnostavat eniten ympäristötiedot, dokumentit ja tekniset ominaisuudet, kun taas kaupan toimijoilla on laajemmat tietotarpeet. Esimerkiksi Starkin ja Hartmanin kanssa voit lopettaa tuoteavaus Exceleiden käytön, kun kaupan tietokentät ovat Tuotetiedossa.

Tuotetiedon hyödyntäjän valintakriteerit

Tuotetiedon hyödyntäjien osalta arvioimme Tuotetietomestaria sen perusteella, kuka on eniten edistänyt Tuotetiedon kokonaisuutta kuluvan vuoden aikana.

Rakentajien, suunnittelijoiden, kiinteistönomistajien ja tuotetoimittajien arkea helpottamassa,

Teemu Rantanen

Tuotetiedon tiimipäällikkö

Varaa aika kalenteristani https://bit.ly/TuotetietoTeemu tai soita 040 7099917 niin jutellaan lisää aiheesta.

Lue lisää Tuotetiedosta >

< Takaisin blogiin