Rakennusaineoppi on toiminut opiskelijoiden ja ammattilaisten tietolähteenä jo lähes 40 vuoden ajan

Tämän päivän rakennusmateriaalivalikoima on valtava, ja rakennusteknologian ja -materiaalien alalla on meneillään merkittäviä innovaatioita, jotka muuttavat tapaa, jolla rakennuksia suunnitellaan, rakennetaan ja ylläpidetään. Rakennusaineoppi kertoo yleistajuisesti rakennusaineista ja -tarvikkeista, niiden historiasta, valmistuksesta, ominaisuuksista, käytöstä ja vaikutuksista ympäristöön.

Rakennusprojektien toteuttaminen edellyttää laajaa tietämystä eri rakennusmateriaaleista, niiden ominaisuuksista, käytöstä ja soveltuvuudesta erilaisiin rakenteisiin. Rakennusaineoppi esittelee 23 rakennusainetta tai tarvikeryhmää. Rakenne ja koostumus, lämpö-, kosteus-, lujuus- ja palonkesto- ym. ominaisuudet määräävät aineiden rakennusteknistä käyttöä. Niiden ominaisuuksien tunteminen auttaa ymmärtämään, mitkä materiaalit sopivat parhaiten eri kohteisiin ja tilanteisiin, miten eri materiaaleja käsitellään, miten turvallisuusasiat, terveellisyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja elinkaari otetaan huomioon.

Kirjassa käsitellään tavallisimmat rakennusaineet, kuten puu, tiili, luonnonkivi, kalkkihiekkakivi, laasti, kevytsora ja -betoni, betoni, teräs, alumiini, kuparimetallit, mineraalivilla, kipsi, lasi, muovit, bitumi, kumi sekä liimat, vahat, maalit ja lakat. Rakennusaineoppi on tarkoitettu oppikirjaksi rakennusalan koulutukseen kaikille tasoille ja opintosuunnille sekä käsikirjaksi ammatissa jo toimiville.

Rakennusaineoppi
Unto Siikanen ja Leena Siikanen
Kustantaja: Rakennustieto Oy
79 € € (sis .alv)
ISBN 978-952-267-387-9

Arkkitehti, professori emeritus Unto Siikasen Rakennusaineoppi on ollut opiskelijoiden ja ammatissa toimivien tärkeä tietolähde lähes 40 vuoden ajan. Kirjan uudistetun painoksen on täydentänyt ja ajantasaistanut arkkitehti Leena Siikanen, joka työskentelee nykyään kehitysyhteistyötehtävissä edistäen terveellistä ja turvallista rakentamista ja toimii mm. interamerikkalaisen terveellisen ympäristön verkoston johtoryhmässä.

< Takaisin blogiin