Rakennustiedon Tuotetieto: Kohti ympäristöystävällisempää rakentamista hiilijalanjälkitiedoilla

Rakennustiedon Tuotetieto ei ole pelkkä rakennustuotteiden tietokanta; se on nyt myös työkalu kestävämpään rakentamiseen. Tuoreen päivityksen myötä palveluun on lisätty SYKEn ylläpitämästä CO2data.fi-tietokannasta rakennustuotteiden keskimääräiset hiilijalanjälkitiedot, tarjoten näin alan toimijoille arvokasta tietoa ympäristöystävällisiin valintoihin.


Rakennusalalla tiedon merkitys on korvaamaton. Tällöin Tuotetiedon palvelukokonaisuus nousee arvoon arvaamattomaan. Palvelusta löytyy kattavasti tuotetietoa yli 150 000 rakennustuotteesta. Nyt palvelukokonaisuus on ottanut taas askeleen eteenpäin lisäämällä tuotetietoihinsa laajemmin ympäristötietoja.

Lisää ympäristötietoja SYKEn CO2data.fi-tietokannasta


Tuotetiedon palvelukokonaisuuteen on tuotu uusia ulottuvuuksia, SYKEn ylläpitämästä CO2data.fi-tietokannasta on nyt poimittu rakennustuotteiden keskimääräiset hiilijalanjälkitiedot. Tietojen avulla rakennusalan ammattilaiset voivat verrata tuotteiden keskimääräisiä hiilijalanjälkiarvoja rinnan todellisten EPD-ympäristöselosteista peräisin olevien arvojen kanssa.


Hiilijalanjälkitiedot on viety tuotetasolle


Keskimääräiset hiilijalanjälkitiedot on tallennettu tuotekoodilla tunnistetun tuotteen tasolle. Tämä mahdollistaa käytetyn tuotteen tunnistamisen yksiselitteisen tarkasti. Missään muussa tietokannassa hiilijalanjälkitietoja ei ole yhdistetty tuotekoodin tasolle. Tuotetason tieto on kriittistä rakennuksen hiilijalanjäljen laskennassa.


Laaja kattavuus: Lähes 20 000 tuotteella hiilijalanjälkitietoja


Tuotetiedon palvelukokonaisuus on saavuttanut merkittävän virstanpylvään: keskimääräisiä hiilijalanjälkitietoja on tallennettu yli 10 000 tuotteelle. Lisäksi palvelussa on yli 8000 tuotteella EPD-ympäristöselosteista peräisin olevia tuotekohtaisia hiilijalanjälkitietoja. Hiilijalanjälkitietojen perusteella käyttäjä voi tehdä helposti tuotevertailua ja -valintaa.


Maailman kattavin tietokanta


Ei ole liioittelua sanoa, että Rakennustiedon Tuotetieto on maailman kattavin tietokanta tuotekohtaisille hiilijalanjälkitiedoille. Tämä tekee siitä korvaamattoman työkalun niin rakennusyrityksille, suunnittelijoille kuin myös päättäjille, jotka pyrkivät edistämään kestävää rakentamista.


Tuotetiedon palvelukokonaisuus on hyvä esimerkki siitä, kuinka rakentamisen digitalisointi edistää rakennusalan tehostamista ja kestävää kehitystä. Tuotetieto ei ainoastaan tarjoa luotettavaa ja monipuolista tietoa rakennustuotteista, vaan antaa myös mahdollisuuden tehdä ympäristöystävällisiä valintoja rakennusprojekteissa.

Haluatko lisätietoja Tuotetiedosta? Ota yhteyttä!

Voit varata haluamasi ajan kalenterista tai olla yhteydessä Jukkaan tai Esaan!

Jukka Inkinen, myyntipäällikkö
040 505 7977, jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

Esa Putkonen, myyntipäällikkö
044 3635 752, esa.putkonen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

< Takaisin blogiin