RT-kortiston säännöskorteista löydät rakentamisen lait ja asetukset yhdestä paikasta

RT-kortiston sisältämät säännöskortit löytyvät nyt entistä helpommin aihealueittain lajiteltuna. Säännöskortit sisältävät rakentamista koskevat kansalliset ja Euroopan Unionin lait ja asetukset. Aihealueittain lajitelluista säännöskorteista käyttäjän on nopea selata ja löytää tarvitsemansa säädökset.

Kuva: Uki Arkkitehdit

”On kätevää, että tarvittavat säännökset löytyvät samasta paikasta kuin ohjekortit, eikä tietoa tarvitse hakea monesta paikasta”, sanoo arkkitehti Oona Hynninen UKI Arkkitehdit Oy:stä.

”Varsinkin opiskelijoille ja uransa alussa oleville säännöskortit ovat hyödyllisiä, kun aina ei välttämättä tiedä, mitä säännöksiä tarvitsee ottaa huomioon, tai millä hakusanoilla lakeja tai asetuksia osaa hakea”, Hynninen jatkaa.

Hynnisen mukaan on hienoa, että säännöskorttien jaottelussa korostuu kestävä kehitys, johon suuntaan rakentamisala on menossa. ”On hienoa, että säännöskorttien jaottelussa on huomioitu kiertotalous, vähähiilinen rakentaminen sekä energiatehokkuus”.

Uusi säännöskorttijaottelu löytyy nyt RT-kortistosta. Lisäys 27.5.2024: Uusi säännöskorttijaottelu on nyt myös LVI- ja KH-kortistoista.

Haluatko lisätietoa RT-kortistosta?

Tutustu RT-kortistoon tästä. Tilaa RT-kortisto lisenssi täältä.

< Takaisin blogiin