RT-täsmäpakki Infra järjestää infratiedon puolestasi

Rakennustiedon uusi tietotuote RT-täsmäpakit täydentyi lokakuussa infra-alalle suunnatulla kokonaisuudella, kun RT-täsmäpakki Infra julkaistiin.

Sain tehtäväkseni pohtia uutta infra-aiheista tuotepakkia heti keväällä aloittaessani työt Rakennustiedon tuotepäällikkönä. Pääasialliset tuotepäällikön vastuuni, InfraRYL- ja MaaRYL-palvelut, olivat tulleet tutuiksi jo aiemmassa työpaikassani. Toimeksiannon myötä sukelsin saman tien Rakennustiedon tietopalveluihin laajemminkin. Olennaista oli myös ymmärtää infra-alan asiakkaidemme tarpeita ja palveluiden käyttötapoja, jotta uusi pakki kolahtaisi parhaiten maaliin.

Tutkin infra-aiheisia ohjekortteja, sopimuslomakkeita ja asiakirjamalleja. Perehdyin asiakasrekisteriin ja korttilatausdataan. Teetin asiakaskyselyn ja keskustelin useiden Rakennustiedossa pidempään töissä olleiden kanssa siitä, miten sisältö kannattaisi muodostaa. Aineistoa oli tarjolla paljon, mutta tarve oli kuitenkin jollain selkeällä logiikalla puristaa pakki tiiviiseen kokonaisuuteen.

Punainen lanka löytyi lopulta tutuista InfraRYL- ja MaaRYL-palveluista, joihin on viiteaineistona linkitetty infra-asiakkaillemme tärkeimmät suunnittelua ja toteutusta tukevat ohjekortit. Kokosin RT-täsmäpakki Infraan juuri nämä kortit, jotta asiakkaan olisi helppo ottaa ne käyttöön suoraan InfraRYL- tai MaaRYL-palveluiden linkeistä. Toki valitsin pakkiin myös muuta hyödyllistä aineistoa, kuten esimerkiksi infra-alalla sovellettavat yleiset sopimusehdot.

RT-täsmäpakki Infra täydentyy heti vuoden 2023 alkupuoliskolla kahdella uudella ohjekortilla. Toinen liittyy pohjakuonan käyttöön infrarakentamisessa ja toinen siihen, millä toimenpiteillä voidaan estää vesistön roskaantuminen vesistötäyttöjä tehtäessä.

Tutustu ihmeessä RT-täsmäpakki Infran sisältöön ja tilaa lisenssi MaaRyl- ja Infra-RYL-palveluiden tueksi. Ehkä joku muukin RT-täsmäpakki kiinnostaa?

 

Saara Lehtonen
InfraRYL- ja MaaRYL-palveluiden tuotepäällikkö ja RT-täsmäpakki Infran vastuuhenkilö

< Takaisin blogiin