Tuotetiedon hallintapalvelun uudet ominaisuudet

Tuotetiedon hallintapalvelu on päivittynyt kovasti taas alkuvuoden aikana. Palveluun on lisätty kierrätettävyystietoja ja rajapinta on otettu käyttöön. Lisäksi urakoiden sisällöistä voi hakea tuotteita. Urakka-hierarkianäkymässä voi myös avata tai sulkea kerralla koko hierarkian urakat. Tuotekelpoisuuden toteajan voi määrittää nykyään aliurakkatasolle.

Kierrätettävyystiedot auttamaan työmaita kierrätystavoitteiden saavuttamisessa

Palveluun on tuotu Ympäristöministeriön/EU:n tukemana mahdollisuus näyttää tuotteiden ja niiden pakkausten kierrätettävyys- ja lajittelutieto, jos tuotetoimittaja on tiedon toimittanut Tuotetiedon tietokantaan. Kierrätettävyystietoja löytyy jo yli 43 000 tuotteelta. Tämä parantaa toimialan pyrkimyksiä päästä valtioneuvoksen asetukseen, jonka tavoitteena on, että rakennusjätteistä yli 70 % kierrätetään.

Tuotetiedon hallintapalvelun rajapinta

Palvelusta on nyt käytössä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille tarkoitettu rajapinta, jonka avulla voi liikuttaa tietoa molempiin suuntiin sekä palveluun sisään että ulos palvelusta. Olkaa yhteydessä, jos haluatte organisaatiossanne hyödyntää sitä.

Tuotteiden hakumahdollisuus urakoiden sisällöistä

Palvelussa voi nyt helposti hakea tuotteita urakoiden sisällöistä. Voit esimerkiksi työmaalla kännykällä skannata vastaan tulevan tuotteen viivakoodin ja katsoa, onko se lisätty työmaalle, onko sen tuotekelpoisuus todettu tai tarkastella sen dokumentteja. Puhelimella palvelua käytetään menemällä palveluun puhelimen selainta käyttäen.

Jos haluat etsiä koko työmaan tuotteista tapahtuu se näin: 1) Valitse työmaan ylin taso aktiiviseksi, 2) paina oikealta ”hallinnoi tuotteita”, 3) mene ”Hae urakasta” -välilehdelle ja 4) suorita hakusi. Palvelu näyttää, mihin aliurakoihin etsimäsi tuote on lisätty ja tuotetta painamalla näet tarkemmat tiedot.

Urakka-hierarkianäkymässä voi avata tai sulkea kerralla koko hierarkian urakat

Palvelun etusivulla urakka-hierarkianäkymässä voi nykyään avata/sulkea kerralla koko hierarkian urakat painamalla työmaan nimen vasemmalla puolella olevaa kaksoisnuolta. Vanha normaali nuoli toimii samalla tavalla kuin tähänkin asti eli aukaisee vain seuraavan kansiotason. Tämä toiminnallisuus on näppärä tapa tarkastella koko työmaan sisältöä.

Tuotekelpoisuuden toteajien määritys aliurakkatasolla ja muistutussähköpostit

Tuotekelpoisuuden toteajan voi määrittää nykyään aliurakkatasolle, jolloin hän tulee vastuulliseksi kaikille tuotteille, jotka kansion alla on. Hän lisäksi tulee automaattisesti kansioon lisättävien uusien tuotteiden vastuulliseksi. Tätä ominaisuutta kannattaa hyödyntää esimerkiksi siten, että kohteen alussa määrittää kansiotasoille, mistä kokonaisuudesta kukakin suunnittelija vastaa. Sen jälkeen, kun kyseisiin kansioihin lisätään tuotteita, saa vastuulliset sähköposteihin tiedot kuittausta odottavista tuotteista. He pääsevät sähköpostissa olevasta linkistä suoraan erilliseen näkymään, jossa näkyvät heidän vastuullaan olevat tuotteet, jotka odottavat tuotekelpoisuuden kuittausta. Vastuulliset tulevat listaan valittaviksi sen jälkeen, kun he ovat hyväksyneet kutsun liittyä projektillesi.

Tuotekelpoisuuden vastuullisten muistutussähköpostin ajastusta on muutettu. Jatkossa muistutusviesti lähtee kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja torstaisin.

Palvelun kehitys jatkuu asiakkailta tulleiden toiveiden mukaisesti. Hyvää kevättä kaikille!

Rakentajien, suunnittelijoiden, kiinteistönomistajien ja tuotetoimittajien arkea helpottamassa,

Teemu Rantanen

Tuotetiedon tiimipäällikkö

Varaa aika kalenteristani https://bit.ly/TuotetietoTeemu tai soita 040 7099917 niin jutellaan lisää aiheesta.

Lue lisää Tuotetiedosta >

< Takaisin blogiin