Tuotetiedon hallintapalvelun uudistuksia

Tuotetiedon hallintapalvelun (aikaisemmalta nimeltään RT-urakoitsijan tuotetieto) syksy on käynnistynyt vauhdilla ja paljon uutta on tulossa. Uudistuva palvelu näkyy myös palvelun nimen muutoksena: RT-urakoitsijan tuotetiedon nimi muuttuu syksyn aikana Tuotetiedon hallintapalveluksi. Kesän aikana palveluun on tehty paljon käyttäjien toivomia tärkeitä käytettävyysparannuksia.

Etkö löydä etsimääsi tuotetta?


Tietokannasta valmiiksi löytyvien tuotteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Silti aina on tuotetoimittajia tai tuotteita, joita käyttäjät eivät palvelusta syystä tai toisesta löydä. Salapoliisityön vähentämiseksi kesällä Tuotetietoon lisättiin helppo tapa kertoa, mitä tuotetta ei löydy. Palvelu ehdottaa aina hakutulosten viimeisenä, ”etkö löydä etsimääsi tuotetta?”. Lomakkeen kautta lähetetyistä viesteistä on suuri apu, koska suurin syy siihen, miksi tuotetoimittaja ei ole palvelussa mukana on se, ettei heidän omat asiakkaansa ole pyytäneet sitä.

GTIN-koodin skannaus


Tuotteiden lisäämiseen ja etsimiseen on lisätty GTIN-koodiskannaus palvelun selainversioon. Aiemmin tämä ominaisuus on ollut olemassa vain erillisessä sovelluksessa. Sovellus on vanhentunut ja palvelun sivuston mobiilioptimoinnin myötä sovelluksesta luovutaan kokonaan.

Paljon käytettävyysparannuksia tehtiin jo ennen lomia

Palveluun tehtiin kesäkuussa paljon käyttäjien toivomia tärkeitä käytettävyysparannuksia. Näihin voi tutustua tarkemmin palvelun yläpalkin tiedotteet-sivun kautta. Palveluun tehtiin seuraavat päivitykset:

  • Käsin lisättyjen tuotteiden ja tuotteiden tiedostojen nimien muokkaaminen jälkikäteen mahdollista
  • Etusivulle lisättiin valitun rivin korostus harmaalla värillä
  • Tuotehakuun lisätty sinisen i-palluran kohdalle muistutus fraasihaun käytöstä
  • Dokumentin poistoon lisättiin varmistustaso
  • Tuotehaun vastausten järjestyksessä tietokannan tuotteet nostettiin yritystuotteiden yläpuolelle
  • Yhteenvedosta poistettiin kemikaaliluettelo Excel ja tuoteyhteenveto PDF
  • Dokumentin nimen esisyöttö tiedoston nimestä

Tervetuloa kuulemaan lisää kuukausittaisiin mukaviin koulutustilaisuuksiin >

Rakentajien arkea helpottamassa,

Teemu Rantanen

Tuotetiedon tiimipäällikkö

< Takaisin blogiin