Tuotetiedon hallintapalvelussa valtavasti uutta lokakuussa

Tuotetiedon hallintapalvelun brändi on päivitetty ja lokakuussa on tullut kolme päivityspakettia (mm. sähköpostimuistutus suunnittelijoille). Mukana myös uusia rautakauppoja, joilta saat ostamiesi tuotteiden listan sekä muistutus kemikaaliluettelon QR-koodista.

Käyttäjälle näkyvin lokakuun muutoksista on käyttöön otettu nimi- ja brändiuudistus. Yläreunan keltainen palkki on nyt Rakennustiedon sininen. Lisäksi RT-urakoitsijan tuotetieto on yläreunan palkissa korvattu uudella tuotenimellä: Tuotetiedon hallintapalvelu. Tuotetiedon hallintapalvelusta käytetään lyhennettä THP, joka näkyy käyttäjähallinnassa uusien käyttäjäroolien nimissä. Vanha linkki toimii kirjautumisessa myös jatkossa, jonka lisäksi palveluun pääsee uudesta osoitteesta hallintapalvelu.tuotetieto.fi.

Vastuullisen merkitseminen ja sähköpostimuistutukset


Iso ja merkittävä uudistus on, että käyttäjät voivat nyt merkitä tuotteille vastuullisen henkilön tekemään tuotekelpoisuuden / hiilijalanjäljen toteamisen. Kyseiselle henkilölle menee nyt myös sähköpostitse tieto kuitattavista tuotteista. Sähköpostista vastuulliset pääsevät suoraan uuteen tuotekelpoisuusnäkymään, josta he näkevät eri välilehdillä suoraan heidän kuittaustansa odottavat tuotteet, myös jo ennestään kuitatut tuotteet sekä kaikki palvelussa kuittausta odottavat tuotteet.

Vastuullinen henkilö tulee valittavaksi sen jälkeen, kun kyseinen käyttäjä on kerran kirjautunut projektille sisään kutsun saatuaan. Tuotekelpoisuuden kokonaisuutta tullaan entisestään kehittämään ensi vuonna, jolloin pyritään tuomaan tätä osiota entistä tehokkaammaksi käyttää.

Muita uudistuksia


Yksi merkittävä käytettävyyttä helpottava uusi ominaisuus on myös se, että tuotteita käsin lisättäessä ei tarvitse muistaa painaa "lisää tiedosto", jotta tiedosto tallentuu. Tämä muuttaa sen, ettei käyttäjä voi tehdä virhettä ja tiedosto ei tallentuisi. Lisäksi lisäsimme ohjeistusta, että käsin lisätyillä tuotteilla vain kemikaali tuotetyypillä olevat tuotteet nousevat kemikaaliluetteloon. Tietokannan kautta lisätyt tuotteet menevät kemikaaliluetteloon aina, kun tuotteilla on KTT-tyyppinen dokumentti.

Erillinen sovellus poistuu ladattavista sovelluskaupoista ja mobiilisovellusten tuki lakkaa 2023 loppuun mennessä. Ensimmäisenä mobiilisovellus (nimellä "RT tuotetieto") poistuu Apple App Storesta eikä ole enää jatkossa ladattavissa. Aiemmin asennetut sovellukset toimivat vielä tämän vuoden ajan. Olemme tuoneet mobiilisovelluksen EAN-skannaustoiminnon verkkoselainversioon jo kuluneen vuoden aikana.

Uusia rautakauppoja


Palvelun tukisivulle on lisätty uusia rautakauppoja, jotka ovat julkaisseet ohjeistuksensa tuotelistauksen toimittamiseksi. Viimeisimpinä mukaan on tullut Hartman, Vantaan Kiinnike ja Lakkapää. Koko lista löytyy palvelun tukisivulta. Jos et ole käyttänyt ominaisuutta, kannattaa katsoa tämä video ohjeistukseksi. Starkin asiakaslehden tuoreessa numerossa oli hyvä artikkeli rautakauppa-yhteistyöstä. Kannattaa lukea artikkeli sivulta 11 ja ottaa ominaisuus käyttöön myös teidän projektillanne.

Muistutus kemikaaliluettelon QR-koodista


Loppuun vielä muistutus siitä, että kemikaaliluettelon QR-koodeja on hyvä olla työmaalla riittävästi, jotta koodi on aina kaikkien sitä tarvitsevien saatavilla. Monilla työmailla näkee, että turvallisuushavainnon tekemisen QR-koodit ovat hyvin nähtävillä, mutta kemikaaliluettelon QR-koodit ei välttämättä yhtä näkyvästi. Yksi hyvä käytäntö olisikin poimia kaikki työmaalla käytetyt QR-koodit samalle lapulle ja varmistaa, että niitä on varmasti riittävästi sosiaalitiloissa, työmaan kulkureiteillä ja muualla, missä se varmasti tavoittaa työntekijät.


Varaa aika kalenteristani https://bit.ly/TuotetietoTeemu tai soita 040 7099917, jos haluat tilata palvelun tai keskustella palveluun liittyen.

Rakentajien arkea helpottamassa,

Teemu Rantanen

Tuotetiedon tiimipäällikkö

< Takaisin blogiin