Tuotetiedon vauhdikas vuosi 2023: katsaus kehitykseen

Vuosi 2023 on ollut Tuotetiedolle ennennäkemättömän kehityksen aikaa. Otettuamme käyttöön supernopean Tuotetiedon haun ja avattuamme uuden rajapinnan, olemme parantaneet merkittävästi palveluidemme suorituskykyä ja käytettävyyttä. Teknisen edistyksemme ansiosta tuotteiden haku, vertailu ja valinta on nyt sujuvampaa kuin koskaan. Pysykää mukana, sillä yhdessä rakennamme alamme tulevaisuuden!

Vuoden viimeisessä yhteenvedossa on aika lyödä vuotta 2023 nippuun kehityksen näkökulmasta. Olemme vuoden 2023 aikana ottaneet jättimäisen askeleen eteenpäin, tehostaneet toimintaanne ja tuoneet markkinoille uusia palveluita, jotka todella hyödyttävät rakennusalaa.

Tuotetiedon supernopea haku

Aloitetaan toukokuusta, jolloin otimme käyttöön uuden Tuotetiedon haun - supernopean työkalun, joka on muuttanut tapaamme hakea, vertailla ja valita rakennustuotteita. Sen ansiosta pääsette käsiksi tietokannan kaikkiin 185 000 tuotteeseen. Ja tiedättekö mitä? Käyttöaste on nelinkertaistunut vanhasta palvelusta! Se on selkeä osoitus siitä, että olemme oikealla polulla.

Uusi rajapinta tietojen siirtoon

Samaan hengenvetoon on ilo mainita, että olemme avanneet kokonaan uuden rajapinnan tietojen siirtoon kolmannen osapuolen palveluihin, mikä on ottanut tuntuvasti tuulta alleen. Uuden rajapinnan ovat ottaneet käyttöön 6 eri toimijaa. Tänä vuonna olemme myös pilotoineet tiedon siirtoa rajapinnasta suoraan rakennuksen tietomalliin.

Tekniset tiedot ja hiilijalanjälkitiedot rakenteellisessa muodossa

Yksi tärkeä kehityskohta on ollut teknisten tietojen ja hiilijalanjälkitietojen rakenteellinen purkaminen - lähes 20 000 tuotteen tekniset tiedot ja yli 10 000 tuotteen hiilijalanjälkitiedot ovat nyt hyödynnettävissänne entistä helpommin. Tämä ei ole vain parantanut Tuotetiedon haun ja rajapintojen käytettävyyttä, vaan myös tuonut lisäarvoa koko toimitusketjuun.

Ilmastoseloste ympäristötietojen esittämiseen

Vuoden aikana olemme julkaisseet ilmastoselosteen lakisääteisten ympäristötietojen esittämiseen. Lisäksi olemme tuoneet tuotteiden kierrätettävyystiedot osaksi palveluamme. Käynnissä on myös kehityshanke lakisääteisen materiaaliselosteen laatimiseen ja hiilijalanjäljen sekä hiilikädenjäljen laskentaan.

Uusille kaupan ketjuille Rakennustiedon Tuotetieto käyttöön

Olemme iloksemme päässeet niin pitkälle, että kolme uutta kaupan ketjua ovat ottamassa käyttöön Tuotetiedosta saatavat tiedot, mikä tarkoittaa, että teidän ei enää tarvitse toimittaa samoja tietoja moneen kertaan erillisillä täyttöpohja-Exceleillä näille kaupoille. Kun tekninen kehitys saadaan alkuvuodesta valmiiksi, tiedotamme kyseisistä kaupoista tarkemmin.

Lopuksi haluan kiittää jokaista teistä panoksestanne ja uskostanne palveluumme. Tämä vuosi on ollut merkittävä, mutta ensi vuodelle on luvassa vielä enemmän kehitystä. Pysykää siis kuulolla, sillä yhdessä voimme tehdä Tuotetiedosta alamme kirkkaimman tähden.

Sami Saari, liiketoiminnan kehityspäällikkö

sami.saari@rakennustieto.fi

Lue lisää Tuotetiedosta >

Haluatko lisätietoja Tuotetiedosta? Ota yhteyttä!

Voit varata haluamasi ajan kalenterista tai olla yhteydessä Jukkaan tai Esaan!

Jukka Inkinen, myyntipäällikkö
040 505 7977, jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

Esa Putkonen, myyntipäällikkö
044 3635 752, esa.putkonen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

< Takaisin blogiin