Tuotteiden valinta teknisen tiedon pohjalta – yli 13 500 tuotteen DoP-tiedot purettu rakenteelliseen muotoon

Tuotetiedon palvelukokonaisuus on ottanut jälleen merkittävän askeleen eteenpäin. Yli 13 500 tuotteelle on viety rakenteellista DoP-suoritustasoilmoituksista peräisin olevaa teknistä ominaisuustietoa. Tieto mahdollistaa entistä tehokkaamman ja tarkemman tuotteiden vertailun. Koko ajan edetään sitä kohden, että suunnittelijat voivat määrittää tuotteelta vaadittavat tekniset ominaisuudet ja urakoitsijat voivat valita vaatimukset täyttävien tuotteiden joukosta haluamansa.

Rakenteellinen tekninen tieto mahdollistaa tuotteiden vertailun


Yksi rakennusalalla toimivan ammattilaisen tärkeimmistä haasteista on löytää soveltuvat tuotteet erilaisiin projekteihin. Tuotetiedon palvelukokonaisuus on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ratkaistakseen tämän haasteen: nyt palvelussa on saatavilla rakenteelliseen muotoon purettua DoP-suoritustasoilmoitusten teknistä ominaisuustietoa yli 13 500 tuotteella. DoPeista peräisin olevan tiedon lisäksi Tuotetiedosta löytyy muista lähteistä peräisin olevaa teknistä tietoa yli 5000 tuotteella.


DoPeista puretut tekniset ominaisuustiedot kattavat yhteensä 38 eri hEN-standardia. Yhteensä uusia tietokenttiä avattiin 458 kpl kattamaan kaikki tekniset ominaisuudet. Niiden myötä tuotteiden vertailu tuoteryhmäkohtaisesti on entistä tarkempaa ja monipuolisempaa. Jatkossakin uusia kenttiä lisätään aina sitä mukaa, kun tuotetoimittajilta saadaan tuotteiden teknistä tietoa.


Teknisten tietojen saatavuus


Kaikki tekniset ominaisuustiedot on viety Tuotetiedon tietokantaan, ja ne ovat jo hyödynnettävissä Tuotetiedon haun tuotesivuilla ja vertailunäkymissä. Lähiaikoina uudet tietokentät lisätään myös Tuotetiedon haun suodattimiksi ja viedään noudettavaksi rajapintaan. Rajapinnan kautta tiedot ovat koko rakennusalan hyödynnettävissä.


Käytännön esimerkki teknisen tiedon hyödyntämisestä


Rakennusala etenee koko ajan kohden sitä, että suunnittelija määrittelee suunnitelmiin tuotteelta vaadittavat tekniset ominaisuudet. Niiden perusteella urakoitsija voi valita esimerkiksi Tuotetiedosta tuotteen, joka täyttää asetetut tekniset vaatimukset. Tämä mahdollistaa urakoitsijoille oman toiminnan tehostamisen esimerkiksi tuotteiden saatavuushaasteiden yhteydessä tai ympäristöystävällisimmän tuotteen hakemisessa.  


Tuotetieto-palvelun uusimmat kehitysaskeleet tekevät siitä entistä tehokkaamman ja monipuolisemman työkalun rakennusalalla. Teknisen tiedon parempi saavutettavuus ja vertailukelpoisuus eivät ole vain suunnitelmia, vaan ne ovat jo nyt konkreettisia ominaisuuksia, jotka tekevät palvelusta korvaamattoman resurssin rakennusprojektien tehokkaaseen läpivientiin.

Haluatko lisätietoja Tuotetiedosta? Ota yhteyttä!

Voit varata haluamasi ajan kalenterista tai olla yhteydessä Jukkaan tai Esaan!

Jukka Inkinen, myyntipäällikkö
040 505 7977, jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

Esa Putkonen, myyntipäällikkö
044 3635 752, esa.putkonen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

< Takaisin blogiin