Uusi palvelu rakennustuotteiden hakuun - erilliset yrityssivut ja tuoteryhmät muuttuvat

Rakennustiedon ylläpitämä RT-tuotetiedon hakupalvelu uusitaan täysimääräisesti kevään aikana. Maksuttomassa palvelussa pääset hakemaan, vertailemaan ja valitsemaan sinun tarpeisiisi sopivaa tuotetta kaikkiaan yli 150 000 rakennustuotteen joukosta. Uusi palvelu julkaistaan koko alan käyttöön toukokuun lopussa, jolloin järjestämme myös julkistustilaisuuden. Kerromme tästä vielä tarkemmin erikseen.

Pääosassa tehokas ja täsmällinen hakumoottori

Uuden palvelun kehityksen alkuvaiheessa selvitettiin palvelun pääasiallista käyttötarkoitusta käyttäjäkartoituksessa. Kartoituksen pohjalta useimmin käyttäjät etsivät palvelusta täysin uusia tuotteita tai etsivät vaihtoehtoisia tuotteita aiemmin käytetyn tuotteen tilalle. Palvelusta etsitään myös tuotteiden dokumentteja tuotekelpoisuuden toteamiseen tai kiinteistön ylläpidon tarpeisiin. Tärkeimmät käyttäjäryhmät ovat suunnittelijat, urakoitsijat sekä huollon ja ylläpidon ammattilaiset.

Käyttäjäkartoituksen pohjalta palvelun sisältöä yksinkertaistettiin. Pääosaan nousi tehokas ja täsmällinen hakumoottori, jolla löytää tarvitsemansa tuotteen helposti. Pelkän hakumoottorin lisäksi tuotteisiin pääsee käsiksi tuotekategorian kautta. Hakutulos- tai kategoriasivulla tuotetuloksia voi täsmentää kattavilla suodatuksilla, jotka toimivat salamannopeasti. Varsinaisella tuotesivulla on ryhmiteltynä kaikki rakenteellinen tuotetieto sekä erilliset dokumentit.

Erilliset yrityssivut ja tuoteryhmät muuttuvat

Erilliset yrityssivut ja tuoteryhmittelyt korvataan mahdollisuudella tarjota pääsyä hakutulossivulle siten, että tulokset on rajattu suoraan pelkästään halutun yrityksen tuotteisiin, tuotemerkkiin tai tuotesarjaan. Tällöin yritys voisi esimerkiksi tarjota linkkiä palveluun muodossa haku.tuotetieto.fi/yritys. Linkin kautta päätyy hakutulossivulle, jossa käytössä on heti erittäin kattavat suodatusmahdollisuudet yrityksen tuotteisiin.

Käyttäjäkartoituksen perusteella loppukäyttäjät hakivat palvelusta nimiketason eli ns. GTIN-koodatun tason tuotteita. Tällöin erillisille tuoteryhmille ei koettu tarvetta, vaan haluttiin päästä käsiksi suoraan nimiketason tietoihin, joita sitten suodatetaan tuotemerkin lisäksi esim. erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla tai vaikkapa hiilijalanjäljellä.

Uusi palvelu tukee hiilijalanjälki ja -kädenjälki sekä materiaalitietojen tarjoamista

Hiilijalanjälki, hiilikädenjälki ja materiaalitiedot ovat oma lukunsa liittyen nyt vahvistettuun Rakentamislain läpimenoon. Lain myötä alalle syntyy kova tarve edellä mainituille tiedoille. Uusi RT-tuotetiedon haku -palvelu tukee alusta lähtien rakentamislaissa määritettyjen tietojen tarjoamista ja niillä tuotteiden etsimistä.

Uusi palvelu tuotteiden hakuun, valintaan ja vertailuun on tärkeä virstanpylväs RT-tuotetiedon kehityskaaressa. Se on reilun kahden vuoden kehityspanosten jälkeen palvelukokonaisuuden viimeinen osanen, joka kokee täydellinen uudistuksen. Palvelu vastaa jatkossa entistä tehokkaammin alan tarpeisiin digitaalisen tiedon välityksen osalta.

Liity RT-tuotetiedon tietokantaan >

Ilmoittaudu RT-tuotetiedon esittelyihin ja maksuttomiin koulutuksiin >

Tilaa uutiskirje, jotta pysyt ajan tasalla kehityksestä >

Lisätietoa RT-tuotetiedosta >

< Takaisin blogiin