Vuonna 2022 RT-urakoitsijan tuotetieto syntyi uudelleen

Varmasti kaikki työmaalla pääurakoitsijan edustajina olleet toimihenkilöt voivat samaistua kuvassa leikkisästi esitettyihin dokumentointiin ja tuotehallintaan liittyviin päänsärkyihin. Olen itse ollut reilu 6 vuotta SRV:llä ja on itselleni sydämen asia edistää niin työmaiden kuin koko rakennusalan tuottavuutta. Näihin neljään työmaan päänsärkyyn apu löytyy särkylääkkeen sijaan RT-urakoitsijan tuotetieto -palvelusta. Tuotetoimittajia palvelun käyttö hyödyttää esimerkiksi sillä tavalla, että rakennusliikkeiden kyselyt dokumenttien perään ja niiden toimittaminen heille vähenee, kun he löytävät ne suoraan palvelusta.

Kaikilla mittareilla uusi palvelu

Tänä vuonna palvelu on uudelleen syntynyt jokaisella mittarilla. Käytettävyys, ominaisuudet, tuotteiden määrä ja käyttäjien määrä ovat kaikki kehittyneet valtavan loikan eteenpäin. On ollut hienoa esitellä palvelua tänä vuonna sekä uusille että vanhoille asiakkaille. Erittäin rohkaisevaa on ollut se, että lähes kaikki tapaamani rakennusliikkeet, jotka eivät olleet vielä palvelua käyttäneet, ovat ottaneet sen nyt käyttöön.

Palveluun tuotu yli 60 uutta ominaisuutta vuonna 2022

Koko vuonna palveluun tehtiin seitsemän päivitysjulkaisua, joista viimeisimmät kaksi nyt joulukuussa. Joulukuun päivityksissä tuotiin käyttöön paljon päivityksiä, joita äänestettiin tärkeimmiksi asioiksi edellisessä avainkäyttäjäpäivässä. Laita minulle viesti, mikäli et ollut mukana viime avainkäyttäjäpäivässä ja haluat olla mukana vaikuttamassa, mitä palveluun kehitetään seuraavaksi.

Osana ympäristöministeriön yhteishanketta, joulukuun päivitykset toivat mukanaan uudet osat liittyen hiilijalanjäljen todentamiseen ja ympäristöraportoinnin helpottamiseen. Palveluun virtaa nyt kaikkien tietokannassa olevien tuotteiden CO2-arvot ja niitä voi lisätä myös käsin. Lisäksi palvelussa voidaan myös todentaa CO2-arvot, jos projektissa on esimerkiksi määrätty käytettävän vihreätä betonia. EPD-dokumenttien määrä tietokannassa on kasvanut valtavasti ja RT-tuotetieto on ainoa paikka, josta rakennustuotteiden hiilijalanjälkiarvot löytyvät GTIN-koodatulla tuotetasolla. Kohteiden ympäristöluokitusten hakemisen helpottamiseksi projektin tuoteyhteenvedolle tulee nyt myös tiedot tuotteen M1-merkistä, Joutsenmerkistä sekä hiilijalanjälkeen liittyvät GWP A1-A3, standardi, verifiointi ja yksikkö. Nämä oikeat hiilijalanjälkitiedot tulevat olemaan tärkeässä roolissa, kun uuden rakennuslain myötä hiilijalanjäljen laskeminen tullee pakolliseksi.

Uusi ohjesivusto sekä tuotehaun ja kemikaaliluettelon jatkokehitys

Lisäksi palveluun on joulukuussa tuotu uusi ohjesivusto, parannettu merkittävästi tuotehakua sekä tehty kemikaaliluetteloon jatkokehitys. Uusi ohjesivusto päivittyy ja kehittyy sitä mukaan, kun ehdimme tehdä uusia ohjevideoita ja päivittää ohjeita. Tuotehakuun on lisätty dokumenttisuodatus, parannettu hakutulosten järjestymistä sekä lisätty fraasihaku. Fraasihaku tarkoittaa sitä, että googlesta tuttu lainausmerkkien käyttö toimii nyt myös tässä palvelussa.

Kemikaaleille voi nyt vapaasti kirjoittaa altistuviin käyttäjiin mitä tahansa esimerkiksi aliurakoitsijan nimen. Kemikaaliluettelossa voi nyt suodattaa helposti kirjoittamalla esimerkiksi tuotteen, valmistajan tai altistuvan käyttäjän.

Pienempinä päivityksinä käyttöliittymään on tehtyä muutamia parannuksia, lisätty dokumenttityyppejä sekä parannettu palvelun virhehallintaa. Käyttöliittymässä aliurakoiden vasemmalla puolella olevaa nuolta on kasvatettu, jotta sen käyttö on intuitiivisempaa. Lisäksi etusivun oikean reunan näkymää on optimoitu, jotta siitä löytyy paremmin käytettävät ominaisuudet.  

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi lähenee loppuaan ja RT-tuotetiedossa odotamme jo malttamattomina mitä kaikkea uutta ensi vuonna pääsemmekään tarjoamaan teille käyttöön. RT-urakoitsijan tuotetiedon osalta seuraavia mielenkiintoisimpia työn alla olevia ominaisuuksia ovat tuotteiden massatuonti ja tuotekelpoisuuden todentamisen kehitys. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että rautakaupasta ostettavat tuotteet on mahdollista tuoda projektille näppärästi. Sitä ennen hyvää joulua kaikille! 

Työmaiden ja tuotetoimittajien arkea helpottamassa,

Teemu Rantanen
RT-tuotetiedon tiimipäällikkö ja RT-urakoitsijan tuotetiedon tuotepäällikkö

Haluatko lisätietoja RT-urakoitsijan tuotetiedosta? Ota yhteyttä!

Voit varata haluamasi ajan kalenterista tai olla suoraan yhteydessä Teemuun (teemu.rantanen@rakennustieto.fi, p. 0407099917)!

Ota käyttöösi RT-urakoitsijan tuotetieto >

Ilmoittaudu RT-tuotetiedon esittelyihin ja maksuttomiin koulutuksiin >

Tilaa uutiskirje, jotta pysyt ajan tasalla kehityksestä >

Lisätietoa RT-urakoitsijan tuotetiedosta >

< Takaisin blogiin