Ympäristöpalveluiden verkkosisällöt uudistuvat syyskuussa 2023

Rakennustiedon ympäristöpalveluiden eli rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen, ilmanvaihtotuotteiden M1-puhtausluokituksen, EPD-ympäristöselosteen, Ilmastoselosteen sekä Rakennustiedon ympäristöluokituksen verkkosivut uudistuvat syyskuussa 2023, jolloin nykyiset cer.rts.fi-sivut korvautuvat uusilla ymparisto.rakennustieto.fi-sivuilla. Uudistuksen myötä verkkosivujen sisältöjä päivitetään ja sivut tulevatkin sisältämään jatkossa entistäkin enemmän esimerkiksi hakemusprosessia tukevia ohjeita.

Verkkosivu-uudistuksen yhteydessä myös M1-luokitusten, EPD-ympäristöselosteen sekä Ilmastoselosteen järjestelmät vaihtuvat. Vaihdoksen myötä hakemuslomakkeet ja -prosessit modernisoituvat ja muuttuvat paremmin hakijoita palveleviksi. Uudistus tuo mukanaan mm. seuraavat ominaisuudet:

  • Hakemukset jätetään kirjautuneena hakemusportaalin kautta, jolloin hakija voi seurata hakemuksensa etenemistä sekä tarvittaessa täydentää hakemustaan portaalissa lisätietopyynnön perusteella.
  • M1- ja EPD-todistuksia ei enää lähetetä hakijalle sähköpostitse, vaan dokumentaatio on ladattavissa portaalista hakemuksen hyväksymisen jälkeen.
  • Luokituksen tai EPD:n haltija näkee portaalissa kaikki tuotteensa, joilla on M1-luokitus tai julkaistu EPD, ja pystyy näin paremmin hallinnoimaan esimerkiksi tulossa olevia luokituksen tai EPD:n uudistamistarpeitaan.

Jos hakemuksesi käsittely on kesken cer.rts.fi-sivujen poistuessa käytöstä, ei sinun tarvitse jättää uutta hakemusta uuden järjestelmän kautta. Hakemukset käsitellään loppuun vanhassa järjestelmässä tai jos se ei ole mahdollista, siirretään keskeneräiset hakemukset uuteen järjestelmään Rakennustiedon toimesta.

< Takaisin blogiin